Cele mai frecvente boli ale copilariei si masurile de preventie aferente. Partea a VIII-a

ghiozdan trolerCopilăria este o una dintre cele mai frumoase și inocente perioade, însă aceasta are suficiente probleme de sănătate și afecțiuni pe care le aduce. Dacă ești părinte sau dacă vei deveni părinte în curând, trebuie să fii la curent cu câteva informații despre aceste afecțiuni dese care apar în copilărie, precum și lucrurile pe care le poți face pentru a preveni și trata aceste probleme de sănătate. Dacă copilul tău are va avea una dintre aceste afecțiuni tu ești cel care trebuie să știe ce să facă. Iată câteva dintre cele mai des întâlnite boli ale copilăriei:

1. Răceala
Răcelile sunt cauzate de virusuri și sunt infecții ale tractului respirator superior. Un copil poatea avea până la șase – opt răceli pe an. Răcelile sunt provocate de peste 200 de virusuri care se transmit prin aer sau prin contactul cu o persoană infectată. Învață-l pe cel mic să se spele des pe mâini cu apă și săpun pentru a evita, cât mai mult, riscul infectării cu un virus. Printre siptomele răcelii se numără: strănut, nas înfundat, rinoree, durere în gât, tuse, oboseală, senzație de mucus în gât, ochi umezi. Răceala nu se tratează cu antibiotic. Se pot administra doar medicamente care să calmeze simptomele.
2. Dureri ale brațelor
Pe lângă durerile de spate și umeri, cei mai mulți elevi au și dureri de brațe cauzate de purtarea unui ghiozdan mult mai greu decât limita normală. Dacă al tău copil se confruntă cu dureri de acest gen, schimbă-i ghiozdanul obișnuit cu un ghiozdan troler. Un ghiozdan troler este dotat cu roți și poate fi tras de cel mic cu ajutorul unui mâner reglabil. Astfel, un ghiozdan troler contribuie la eliminarea durerilor simțite de cei mici în partea superioară a corpului.

This entry was posted in Divertisment. Bookmark the permalink.